Resultats de la cerca bàsica: 58.086

91. levada [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Salt propi de la doma andalusa. [...]
92. llapingacho [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Tortilla gruixuda feta de patata bullida aixafada, a la qual es posa formatge al mig i després s'enrosseix. [...]
93. llareta [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Botànica
 [...]
94. márcola [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Eina de tall de fulla d'acer estreta i en forma de ela, amb mànec molt llarg, que serveix per a podar les fulles pinnades de les palmeres i les seves inflorescències i infructescències. [...]
95. mariachi [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Conjunt musical mexicà format principalment per guitarres, violins i trompetes, acompanyats de cantants solistes, que interpreta una música i ball populars originaris de l'estat de Jalisco. [...]
96. mariachi [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Component d'un mariachi. [...]
97. mate [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Vas per a líquids propi d'Amèrica Central i Amèrica del Sud, amb una forma creada originàriament a partir d'una carabassa, tot i que actualment pot estar fet de terrissa, de plata o altres metalls. [...]
98. merced [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Concessió d'un terreny als súbdits del rei a l'Amèrica llatina colonial amb fins productius i per controlar la renda dels habitants del territori, però sense cedir-ne la propietat. [...]
99. morrillo [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Part carnosa que tenen els caps de bestiar boví a la part superior i anterior del coll. [...]
100. muchín [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Mena de croqueta grossa elaborada amb iuca ratllada farcida, generalment, de formatge fresc, que es fregeix en oli i se sol acomapanyar amb mel. [...]
Pàgines  10 / 5.809 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>